Bij John Vanderaart is het leven nooit saai. Er gebeurt genoeg om elke week weer een korte column af te leveren.Deze keer gaat het over zijn printer. Zijn vorige column over kippen en zondagsrust lees je hier.

Alweer een poosje geleden hebben we een hele knappe All-In-One-printer in gebruik genomen. Eentje van Brother, maar dat terzijde. Hangt in het netwerk, kan afdrukken in kleur, heeft een geweldige scanner, is ook handmatig prima te bedienen, enzovoort. Het voordeel van afdrukken in kleur is dat je mooiere printjes krijgt. Het nadeel van afdrukken in kleur is dat je niet 1 maar 4 toners in de gaten moet houden: cyaan, magenta, geel en zwart. En die 4 toners lopen nooit 'gelijk' leeg.

Uiteraard is Brother softwarematig zo slim om ons voortdurend op de hoogte te houden van de meest recente toner-standen. En dan is het wachten op het moment dat mijn vrouw of ik de zenuwen krijgen, want dat (!) is het moment waarop Brother zo geduldig heeft zitten wachten: "Dan gaan we namelijk nieuwe toners bestellen!" In de regel bestellen we dan een complete set van 4, want een preventief extraatje kan nooit kwaad. Toch?

Afgelopen week hadden we allebei de zenuwen en de pakketbezorger leverde op 1 dag maar liefst 8 toners af. Intussen hadden we nog meer dan ruim voldoende zwart en geel op voorraad. "Juichen!" zullen ze daar bij Brother. Wedden? Mijn vrouw en ik hebben – heel kordaat – besloten dat we iets aan onze toner-zenuwen moeten doen, maar we weten nog niet wat...

Column 110137 afbeelding 1

Hiervan krijgen we bij ons thuis de zenuwen, van de 'toner-hoogtes'...