Sonos heeft vandaag de Sonos Arc Ultra aangekondigd, de nieuwe premium soundbar die als eerste Sonos-product voorzien is van de transducertechnologie Sound Motion. Daarnaast lees je hier meer over Sonos app-updates die voor aanzienlijke vooruitgang in prestaties en de terugkeer van oude functies moeten zorgen, met meer verbeteringen in het vooruitschiet.

Sonos komt deze maand met twee nieuwe producten, de Arc Ultra soundbar met Sound Motion en de Sonos Sub 4 subwoofer waarover je hier meer leest. Daarnaast lees je hier meer over Sonos app-updates die voor aanzienlijke vooruitgang in prestaties en de terugkeer van oude functies moeten zorgen, met meer verbeteringen in het vooruitschiet. Lees hier alles over de Sonos Arc Ultra en de Sonos app-updates.

Arc Ultra voor je home cinema-systeem
Arc Ultra produceert meer bass, ruimtelijke audio met ondersteuning voor Dolby Atmos en geavanceerde spraakversterking met extra opties.
• Bioscoopgeluid in je eigen woonkamer: de Arc Ultra produceert een geluidsveld dat elk geluidsdetail precies in je kamer plaatst. Zo word je omringd in multidimensionaal geluid en ga je op in waar je naar luistert. De nieuwe architectuur bestaat uit 14 door Sonos ontwikkelde drivers, waaronder de Sound Motion-woofer en een cluster tweeters met golfgeleiders aan beide uiteinden voor een 9.1.4 ruimtelijke audiobeleving. Verder kun je met Trueplay tunen om het beste geluid voor jouw ruimte vast te stellen, nu zowel beschikbaar voor iOS als Android.
• Nieuw middenkanaal: met een nieuw middenkanaal wil de Arc Ultra de helderheid van stemmen maximaliseren om de dialogen gemakkelijker te volgen. Met de nieuwe geavanceerde Spraakversterking kun je in de Sonos-app zelf kiezen hoe helder je de dialogen wilt hebben.
• Samenwerking met de filmwereld: Arc Ultra is voortgekomen uit een nauwere samenwerking met de Sonos Soundboard. Sonos werkte met oudgedienden uit de filmwereld, zoals Chris Jenkins en Onnalee Blank, aan het finetunen van Dolby Atmos-content en de ontwikkeling van een studiowaardige beleving die professionele geluidssystemen moet evenaren, aldus Sonos.
• Design: de Arc Ultra is ontworpen met een afgerond profiel, matte afwerking en een slanker uiterlijk dat elegant aan de muur moet staan, en niet in de weg zit van je tv als hij op een meubel staat. De nieuwe grille loopt nu door aan de achterkant van de soundbar, zodat het geluid van je favoriete films en tv-programma's je volledig kan omringen, aldus Sonos.
• Gemakkelijke installatie en bediening: binnen een paar minuten kun je genieten van bioscoopgeluid met een eenvoudige HMDI eARC-verbinding en bediening met je afstandsbediening, de Sonos-app, Sonos Voice Control of Amazon Alexa. De touchbediening is slim weggewerkt in een speciale rand aan de achterkant van de soundbar, zodat je er niet door wordt afgeleid. Met bluetooth biedt Arc Ultra nu ook meer manieren om te streamen, of je nu naar een podcast wilt luisteren of een playlist instelt.
• Duurzaamheid: Arc Ultra is verantwoord ontworpen met verbeterde servicemogelijkheden. Dat doet Sonos door meer schroefjes en minder lijm te gebruiken en te kiezen voor halogeenvrij PCB-materiaal, minder siliconen en een met 20% verlaagd stroomverbruik in de standby-stand vergeleken met een enkele Arc. De verpakking van Arc Ultra is 100% recycleerbaar en 18% kleiner waardoor hij efficiënter verzonden kan worden.

Sound Motion
Sound Motion verkleint de grootte van de transducer flink, terwijl de bass juist extra kracht krijgt. Daarmee kan er grootser en beter geluid geproduceerd worden door compactere producten. Arc Ultra produceert twee keer de bass-output van zijn voorganger, maakt een 9.1.4 ruimtelijke audiobeleving mogelijk en dat met een slank en verfijnd design.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Sonos Arc Ultra product zwart

Prijs en beschikbaarheid
De Arc Ultra is vanaf 29 oktober 2024 verkrijgbaar voor € 999,-.

Sonos app-updates
Sonos meldt ook dat het snel vooruitgang wil boeken met het verbeteren van de nieuwe app. Met een software-update die samenvalt met de lancering van de Arc Ultra en Sub 4, zal de nieuwe app naar verwachting beter presteren dan de vorige op een aantal belangrijke punten. Dat zijn onder andere essentiële functies voor nieuwe gebruikers zoals systeemherkenning, het instellen van nieuwe apparaten en de mogelijkheid om Sonos-apparaten te groeperen. Voor huidige Sonos-gebruikers zal de update 90 procent van de ontbrekende functies in de nieuwe app herstellen, en er zijn nog meer toevoegingen onderweg die de komende tijd volgens een vast ritme worden uitgerold. Meer informatie is te vinden op deze communitypagina.