John Vanderaart publiceert wekelijks een column op pcactive.nl. Vorige week had hij een privacy-dingetje, deze week heeft hij reserveer-stress...

Of je wilt of niet, je wordt links en rechts gedwongen om te online reserveren. Een afspraak bij de kapper, akkoord. Maar tegenwoordig kom je bijna geen restaurant meer binnen zonder reservering. Misschien moet ik erbij zeggen, dat het dan steevast een leuk, goed en betaalbaar restaurant betreft. En dan ben ik natuurlijk niet de enige kaper op deze culinaire kust. Dus: "Drie weken van tevoren boeken." Ik houd daar persoonlijk niet zo van, want mijn restaurantbezoek is meestal spontaan van aard. Mooi weer voor een terrasje, geen zin om te koken, zoon of dochter 'in da house', enzovoort. Allemaal oorzaak en gevolg dat zich normaal gesproken niet laat plannen. Enfin, dit keer was het Piccolo Forno, een echte Italiaan die - volgens zoonlief - de beste pizza's van Haarlem uit z'n op 400 graden gestookte oven trekt. Een niet al te grote kaart. Paar voorgerechten, stuk of 15 pizza's, paar nagerechten. Een goed op elkaar ingespeeld team, dus de lekkernijen komen in een hoog tempo door. In zo'n hoog tempo zelfs, dat veel gasten binnen het uur voldaan aftaaien. Gevolg: "Lege tafeltjes tussendoor." De toevallige voorbijganger die dan niet (!) heeft gereserveerd, die mag alsnog aanschuiven, weliswaar met de opdracht snel af te eten... Ik mocht concluderen: "Dat werkte prima in dit specifieke restaurant." Een dilemma diende zich aan: "De volgende keer wel of niet reserveren?" Ik haat het te moeten miskleunen, om dan bij gebrek aan keuze in de snackbar te eindigen. Maar wat is wijsheid?

Column 140155 afbeelding 1

Een aanrader: Piccolo Forno. Wel of niet reserveren, dat is de vraag?