Bij John Vanderaart is het leven nooit saai. Er gebeurt genoeg om elke week weer een korte column af te leveren. In plaats van in het weekend is de wekelijkse column van John Vanderaart voortaan al op de vrijdag te lezen op pcactive.nl. John heeft het ditmaal over familiefeestjes en zijn vorige column ging over de vervanging van de zes jaar oude laptop van zijn vrouw.

Afgelopen zondag mocht (...) ik een familiefeest bezoeken. Ergens in een polder op een landje. Er was een tent, de flesjes drinken/drank lagen in teilen vol met ijs, er werd gecaterd uit grote paella-pannen. Zo ver zo goed. Ooms, tantjes, neefjes, nichtjes, broers, zussen, zoons, dochters... Zelfs Australië en Nieuw-Zeeland waren vertegenwoordig.

Eerlijk is eerlijk, het was reuze gezellig om iedereen weer eens te zien. Met tante Nellie is het lekker roddelen, kleine Martijntje is intussen grote Martijn geworden, oom Keesie (89) is de onvermoeibare gastheer... Nogmaals, zo ver zo goed.

Knettergek werd ik echter van de selfies en de groepsfoto's. Vroeger huurde je een mannetje met een (digitale) fotocamera in. Dat mannetje kiekte een half uurtje in de rondte: "En klaar was Keesie (89)!" Nu heeft iedereen een mobiele telefoon en dus zit iedereen de hele middag te fotograferen. En te appen! Ergo, te appen naar de andere aanwezigen.

Ik heb mezelf honderden keren voorbij zien komen... Toen ik uiteindelijk moe-gefotografeerd naar huis reed, keek ik nog even in de spiegel. Om te zien dat de ons uitzwaaiende Keesie (89) nog snel even een laatste kiekje schoot. Enkele seconden later piepte mijn mobiele telefoon. Alweer een app van Keesie (89)...

Column 110132 afbeelding 1

Gek werd ik er van, van al die familiefoto's...