Bij John Vanderaart is het leven nooit saai. Er gebeurt genoeg om elke week weer een korte column af te leveren. In plaats van in het weekend is de wekelijkse column van John Vanderaart voortaan al op de vrijdag te lezen op pcactive.nl. John heeft het ditmaal over de kippenclub van zijn vrouw en zijn vorige column ging over familiefeestjes.

Vanavond moet ik een presentatie geven. Op de kippenclub van mijn vrouw. Eens in ze zoveel tijd organiseert men een gezellig samenzijn en dan is er altijd iemand die een verhaaltje vertelt; van een minuutje of 30. Deze keer ben ik die iemand. Ik heb daar al eens eerder een presentatie gegeven en dat kwam me op een enkele klacht te staan: "Te zuur!" Ja, op de kippenclub zijn het allemaal zoetbekken en ik kwam destijds met wat hapjes die nogal pittig op de smaak stonden. Hoewel? Het waren Franse hapjes dus met dat pittig viel het wel mee. Maar toch...

Dit keer gooi ik het over een andere boeg met een partijtje zorgvuldig uitgezochte likeuren en véél snoepgoed tussendoor: "U wilt zoet, u krijgt zoet!" Maar goed, daar hoort nog wel even een presentatie bij. En dat viel uiteindelijk niet mee. De drank en de snoepjes heb ik namelijk op allerlei lokale marktjes ingekocht. En op die lokale marktjes doen ze niet aan internet! De sociale media en de zoekmachines gaven dan ook niet thuis. Dat werd dus ouderwets surfen van link naar link naar link. Om dan via-via-via toch wat te vinden. Gaandeweg vind je dan nog véél meer en voordat je het weet is het ver voorbij middernacht. En de wekker gaat gewoon om 06:30! Over die presentatie hoef ik me geen zorgen meer te maken: "Verhalen genoeg!"

Column 110133 afbeelding 1

Na het zuur komt het zoet. U vraagt en wij draaien...