Bij John Vanderaart is het leven nooit saai. Er gebeurt genoeg om elke week weer een korte column af te leveren. In plaats van in het weekend is de wekelijkse column van John Vanderaart voortaan al op de vrijdag te lezen op pcactive.nl. John heeft het ditmaal over de aanbieding van zijn provider om voor hetzelfde geld over te stappen van ADSL naar glasvezel. Zijn vorige column ging over een presentatie die hij moest geven voor de kippenclub van zijn vrouw..

Het lijkt erop alsof ik eindelijk – hier in Haarlem, in de Randstad – op glasvezel wordt aangesloten. Een roedel buitenlandse aansluit-meneren zwermde door de wijk en in no-time was het laaghangende fruit (= de huizen met een meterkast meteen achter de voordeur) voorzien van een glasvezel-doosje. Daarmee heb je weliswaar nog geen glasvezel-internet, maar het is alvast een beginnetje! Wie schetst mijn verbazing dat ik enkele dagen later reeds een KPN/XS4ALL-berichtje kreeg: "Gefeliciteerd, over een week kunt u overschakelen van ADSL naar glasvezel." Met als belofte dat ik van 50 Mbit/seconde op 200 Mbit/seconde zou worden gezet voor hetzelfde bedrag.

Ik heb datzelfde bedrag nog even extra opgezocht. Welnu, datzelfde bedrag is € 74,49. Ok, ok, dat zal allemaal wel... Maar voor de uiteindelijk niet-meer-zo-grappige-grap ben ik toch even verder gaan kijken op de website van KPN. Wat blijkt? Als ik een vers glasvezel-abonnement zou willen nemen, dan kost dat - inclusief tv - slechts € 62,50. Aan tv heb ik geen behoefte. Ik heb NPO Start en naar de commerciële zenders kijk ik sowieso nooit. En zonder tv is het nog maar € 50,-. Het is algemeen bekend dat een vaste klant altijd slechter af is dan een nieuw klant. Maar ZO slecht? Ik gooi daar te zijner tijd beslist wel even een chatje tegenaan.

En verder troost ik me met de gedachte dat er binnenkort nog 1 of 2 glasvezel-doosjes in mijn meterkast worden geplaatst. De daartoe benodigde draadjes steken hun kop al uit tussen de stoeptegels naast mijn voordeur!

Column 110134 afbeelding 1

Het bewijs! Een vaste klant is altijd slechter af...